Search
Close this search box.

ZAPOČNI SVOJE FITNESS PUTOVANJE: Edukativni fitness trening u ArcelorMittal Zenica

Naslovna  /  Novosti  /  ZAPOČNI SVOJE FITNESS PUTOVANJE: Edukativni fitness trening u ArcelorMittal Zenica

U okviru obilježavanja Dana zdravlja i zaštite na radu, 24. aprila 2024. u AMZ teretani je održan pokazni fitness trening „Započnete svoje fitness putovanje“, s ciljem poticanja zdravog načina života među svojim zaposlenicima. Ovaj događaj bio je ne samo prilika za tjelesnu aktivnost, već i za učenje novih vještina i tehnika za održavanje zdravog životnog stila. Profesionalni fitness treneri i voditelji teretane LivFit Gym, Ismir i Sumea Kvakić, su svojim znanjem, vještinama i pristupom učinili da se učesnici treninga osjećaju ugodno i opušteno, te su prenijeli dio svoje motivacije i pozitivne energije. Osim toga, treneri su obezbijedili četverodnevni plan treninga za sve naše zaposlene koji žele započeti svoje fitness putovanje.

Trening je obuhvatio različite aspekte fitnessa, uključujući kardio vježbe, vježbe snage i fleksibilnosti. Jedna od ključnih prednosti ovog treninga bila je njegova prilagođenost spolu. Razdvajanje muškaraca i žena omogućilo je trenerima da se usredotoče na specifične potrebe i ciljeve svake grupe. Na taj su način sudionici dobili personaliziran pristup i podršku, što je rezultiralo većom motivacijom i angažmanom.

Trening je bio interaktivan i edukativan, uz naglasak na pravilnoj tehnici izvođenja vježbi i važnosti pravilnog disanja tokom aktivnosti. Učesnice i učesnici su imali priliku postavljati pitanja trenerima i razmjenjivati iskustva s drugim kolegama, što je dodatno doprinijelo njihovom učenju i napretku. Osim fizičkih koristi, ovaj trening također je promovirao timski duh među zaposlenicima ArcelorMittal Zenica. Sudjelovanje u grupnim aktivnostima jača osjećaj pripadnosti i zajedništva među kolegama, što može pozitivno utjecati na radni okoliš i produktivnost.

Kroz organizaciju ovog edukativnog pokaznog fitness treninga, ArcelorMittal Zenica pokazao je svoju predanost zdravlju i dobrobiti svojih zaposlenika. Ovakvi događaji ne samo da potiču tjelesnu aktivnost, već i stvaraju pozitivnu radnu atmosferu i promiču kulturu brige o zdravlju unutar Kompanije.  

Kontaktirajte nas

ArcelorMittal Zenica

Bulevar Kralja Tvrtka I br. 17

72000 Zenica

Bosna i Hercegovina

Tel: +387 32 467 208