Uručena vrijedna donacija za djecu i omladinu u Zenici koja boluju od dijabetesa

Naslovna  /  Novosti  /  Uručena vrijedna donacija za djecu i omladinu u Zenici koja boluju od dijabetesa
ArcelorMittal Zenica i Rotary Club Zenica su 6. jula 2021. uručili bezkontaktne senzore za mjerenje šećera u krvi djeci i omladini koja boluju od dijabetesa tipa 1.

Senzori za 20 korisnika su nabavljeni u okviru projekta čiji je generalni sponzor ArcelorMittal Zenica.

“Kompanija ArcelorMittal Zenica je uvijek u potrazi za dobrim i korisnim projektima. Živimo u vremenu koje je puno izazova i bolesti s kojima se mnogi građani suočavaju, a prvenstveno oni najmlađi. Drago nam je što je Rotary Club Zenica prepoznao šta je najpotrebnije, a to je da omogući djeci i mladima donekle normalan život kakav žive njihovi vršnjaci bez ovakvih zdravstvenih problema” – istakla je direktorica Departmenta za ljudske resurse kompanije ArcelorMittal Zenica Dijana Božić-Srdanović.

Roditelji su u stalnoj borbi sa šećerom u krvi svoje djece, ali i sa sistemskim rješenjima koja omogućavaju veća prava djeci i mladima sa dijabetesom.

Petogodišnjoj Lamiji Zukan početkom prošle godine je dijagnosticiran dijabetes melitus. Njena majka Mubera Isaković se zahvalila Rotary Clubu Zenica i kompaniji ArcelorMittal Zenica na ovoj vrijednoj donaciji koja će dosta olakšati život djeci i omladini.

Bivša predsjednica Rotary Cluba Zenica Mensura Beganović:

“Zaključili smo da to možemo uraditi sa našim prijateljima iz Rotary zajednice u Austriji. Vrijednost projekta je 15 do 16 hiljada KM kojeg smo realizovali najviše zahvaljujući kompaniji ArcelorMittal Zenica. Želimo da ovom donacijom olakšamo prije svega omladini i djeci koja se suočavaju sa ovom bolesti – kazala je Beganović.

 

Kontaktirajte nas

ArcelorMittal Zenica

Bulevar Kralja Tvrtka I br. 17

72000 Zenica

Bosna i Hercegovina

Tel: +387 32 467 208