Svečano obilježen 17. Dan zdravlja i zaštite na radu u ArcelorMittal Zenica

Naslovna  /  Novosti  /  Svečano obilježen 17. Dan zdravlja i zaštite na radu u ArcelorMittal Zenica
Tradicionalno, ArcelorMittal Zenica svakog 28. aprila obilježava Svjetski dan zdravlja i zaštite na radu. Naši svakodnevni napori su usmjereni najvažnijem cilju, a to je postizanja nula povreda na radu.

Ovim povodom, menadžment Kompanije je uručio nagrade za 84 zaposlenika iz različitih departmenata, a koji su značajno doprinijeli zdravlju i zaštiti na radu.

Nagrađeni radnici su se istakli svojim aktivnostima, postupcima u sprječavanju incidenata i povreda na radu, te na taj način ličnim primjerom pokazali da je zaštita na radu zaista prioritet u obavljanju radnih zadataka.

U okviru obilježavanja ovogodišnjeg Dana zdravlja i zaštite na radu usmjerena je posebna pažnja na analizu Zlatnih pravila koja spašavaju život, pri čemu je svaki department sa svojim radnicima izvršio dodatno preispitivanje, sa ciljem boljeg razumijevanja značaja svakog od Zlatnih pravila. Različite realizirane aktivnosti u protekloj sedmici su za cilj imale osnaživanje primjene Zlatnih pravila u svakodnevnom radu: posjeta studenata Metalurško-tehnološkog fakultetu i Medicinskog fakultetu u Zenici, vježba spašavanja u plinsko opasnoj zoni i prostoru ograničenog kretanja, otvorenje prostorije za pružanje prve pomoći.

Kontaktirajte nas

ArcelorMittal Zenica

Bulevar Kralja Tvrtka I br. 17

72000 Zenica

Bosna i Hercegovina

Tel: +387 32 467 208