Sefedin Hodžić osvojio zlato u bacanju koplja na Balkanu!

Naslovna  /  Novosti  /  Sefedin Hodžić osvojio zlato u bacanju koplja na Balkanu!

Sefedin Hodžić radnik je ArcelorMittal Zenica od 2008. godine u Departmentu Saobraćaj, kao rukovodilac sekcije. Oženjen je i otac je dvoje djece. Osim porodice i redovnih poslovnih obaveza, bavi se atletikom u disciplini bacanje koplja. Od 2015. godine ostvaruje zapažene rezultate na Balkanskim prvenstvima, gdje su se nizale zlatne medalje. U ovih sedam godina takmičenja, 2021. godine nije nastupao zbog otežanih uvjeta uzrokovanim pandemijom korona virusa.

ArcelorMittal Zenica, na čelu sa generalnim direktorom Nikhilom Mehtom, prepoznala je izuzetne rezultate našeg kolege i podržala Sefedinov odlazak na Balkansko prvenstvo, održano u septembru 2022. u Solunu, Grčka.

Na takmičenju je nastupalo više od 300 takmičara iz 12 zemalja. U disciplini bacanje koplja, u finalnom dijelu takmičenja, na borilište je izašlo osam najboljih, gdje je Sefedin pokazao svoj kvalitet ostvarivši svoj lični rekord i osvajanje prvog mjesta – zlato.

“Svakodnevno treniram i vježbam, ulažem maksimalan napor da svaki put budem boji od samog sebe, prije svega. Na neki način sam očekivao odličan rezultat jer sam svjestan uloženog truda. Ukoliko dobro radite, možete očekivati i dobar rezultat. Tako je i u poslu, i na takmičenjima. Ključno je dati sve od sebe, a dobri rezultati su posljedica.”

Kontaktirajte nas

ArcelorMittal Zenica

Bulevar Kralja Tvrtka I br. 17

72000 Zenica

Bosna i Hercegovina

Tel: +387 32 467 208