Search
Close this search box.

Korporativna odgovornost

ArcelorMittal Zenica je dio globalne kompanije u kojoj se korporativna odgovornost i održivost prožimaju kroz svaki aspekt poslovanja.

„Održivost mora biti prioritet – na kraju krajeva suština je u izgradnji bolje i snažnije budućnosti kako kompanije ArcelorMittal tako i društva uopće,“ gospodin Lakshmi Mittal, predsednik i glavni izvršni direktor kompanije ArcelorMittal.

ArcelorMittal Zenica je dio globalne kompanije u kojoj se korporativna odgovornost i održivost prožimaju kroz svaki aspekt poslovanja. Ponosni smo na ključnu ulogu koju čelik ima u našim životima, ali u isto vrijeme smo svjesni utjecaja koji naše poslovanje ima na okoliš i lokalne zajednice. Kompanija je posvećena unapređenju svog učinka u ovim oblastima na svaki mogući način.

Ovdje u Zenici, historijski napredak naše željezare je dug i jedinstven a njeno poslovanje, pored karakterističnog geografskog položaja, nailazi na mnoge izazove, na našem zajedničkom putu ka izgradnji dugoročne i održive budućnosti proizvodnje čelika u ovom čuvenom industrijskom gradu. Otkad je ponovo pokrenuta integralna proizvodnja u fabrici 2008. godine, fokusirali smo se na poboljšanje rezultata u oblasti zdravlja i zaštite, kao i dugoročnim investicijama u novu tehnologiju kako bismo smanjili naš utjecaj na okoliš. Rad na ovim važnim ciljevima se nastavlja.

Za razliku od mnogih drugih željezara u svijetu, ArcelorMittal Zenica je neodvojivi dio grada koji je izrastao oko nje od osnivanja 1892. godine. Izuzetno smo posvećeni podršci lokalnim inicijativama u oblasti obrazovanja, zdravlja, sporta, kulture i razvoja zajednice uopće što oslikava naš bliski odnos sa zajednicom u kojoj živimo i poslujemo.