Search
Close this search box.

Ceremonija dodjele certifikata učesnicima prve faze projekta Liderstvo u oblasti zdravlja i zaštite na radu

Naslovna  /  Novosti  /  Ceremonija dodjele certifikata učesnicima prve faze projekta Liderstvo u oblasti zdravlja i zaštite na radu

Danas, 7. juna 2024., u prostorijama ArcelorMittal Zenica održana je svečana Ceremonija dodjele certifikata učesnicima prve faze projekta Liderstvo u oblasti zdravlja i zaštite na radu, u saradnji sa dss+ međunarodnom konsultantskom firmom, globalnim liderom za unaprjeđenje i razvoj zaštite na radu.

Navedenu ceremoniju uveličali su svojim prisustvom generalni direktor ArcelorMittal Zenica, Nikhil Mehta kao i Faustino Martinez, Senior DSS+ projekt menadžer za Evropu. 

Na početku dodijeljeni su certifikati Internim trenerima u okviru Projekta, Elmi Bajramović i Kenanu Kundaliću iz ArcelorMittala Zenica. Također su dodijeljeni i svim učesnicima u projektu, menadžerima i poslovođama departmenta Čeličana.

“Uživao sam radeći proteklih nekoliko dana u Zenici. Čeličana koju sam obišao je izuetno interesantna i tehnološki raznolika. Potpuno sam uvjeren da ova fabrika ima svijetlu budućnost ali da ta budućnost može da bude i svjetlija ako postane broj jedan u zdravlju i zaštiti u cijelom ArcelorMittal sistemu. Mi iz dss+ smo veoma sretni jer imamo saradnju sa kompanijom kao što je ArcelorMittal i što pokušavamo kroz ovaj projekt da napravimo fabriku još uspešnijom i sigurnijom”, izjavio je Faustino Martinez, Senior dss+ projekt menadžer.

Certificiran trener ArcelorMittala Zenica, Kenan Kundalić se osvrnuo na projekat riječima: “Proteklih šest mjeseci jasno je vidljivo da kultura zaštite na radu u departmentu Čeličana itekako postoji ali da na širenju dobrih ponašanja i praksi treba kontinuirano raditi. Zato ovaj projekat ovdje ne staje, nego se nastavlja dalje kroz fazu održivosti.”

Elma Bajramović, certificiran trener ArcelorMittala Zenica, se zahvalila svim učesnicima na podijeljenom znanju i iskustvima kao i na poštovanju i uvažavanju posebno nje kao kolegice što je prava potvrda prihvaćanja različitosti kao jednog od najvažnijih etičkih stubova kompanije.

Na kraju ceremonije, generalni direktor Nikhil Mehta, je ponovo čestitao i poručio svim certifikovanim učesnicima projekta da nas u budućnosti čeka izazovan zadatak u primjeni stečenih znanja i vještina.

Kontaktirajte nas

ArcelorMittal Zenica

Bulevar Kralja Tvrtka I br. 17

72000 Zenica

Bosna i Hercegovina

Tel: +387 32 467 208