ArcelorMittal Zenica ostvario rekordnu proizvodnju na Žičnoj pruzi u januaru 2023. – proizvedeno 43.200 t

Naslovna  /  Novosti  /  ArcelorMittal Zenica ostvario rekordnu proizvodnju na Žičnoj pruzi u januaru 2023. – proizvedeno 43.200 t
Tim Žične pruge pogona Valjaonice u ArcelorMittal Zenica iz godine u godinu pokazuje poboljšanja u mnogim oblastima, prije svega u zdravlju i zaštiti na radu, a potom i u proizvodnji. u 18 godina poslovanja ArcelorMittal Zenici, kao dio ArcelorMittal grupe, Valjaonice su u martu 2022. ostvarile rekordnu proizvodnju na Žičnoj pruzi sa proizvedenih 41.700 t. Ovog januara smo postigli novi rekord - proizvedeno 43.200 t, što pokazuje naš dobar trend poboljšanja.

“Ovo je rezultat nekoliko ključnih poboljšanja koja radimo kako bismo osigurali bolju produktivnost, a fokus je stavljen na osiguravanje maksimalnog vremena za rad pri maksimalnoj brzini (praćeno IBA analizatorom) i malih korekcija plana provlaka. Osim toga, moram istaći sjajnu saradnju između tima za proizvodnju i tima za održavanje, njihov predan rad i ambiciozne ciljeve iz godine u godinu. Svako kašnjenje na žičnoj pruzi jednako je bolno za cijeli tim, a rezultat žične pruge je naš zajednički uspjeh.  Dobro planirani, koordinirani i organizovani poslovi, usklađeni sa planiranim zastojima, daju nam veću pouzdanost – imali smo iskorištenje ukupnog vremena od 75,5%. Osim toga, naš tim mnogo radi i na projektima poboljšanja kvaliteta. Zahvaljujemo se Menadžmentu na podršci i uvjeravam vas da ćemo nastaviti sa našim naporima i ostvarivati dobre rezultate i u budućnosti – Vedad Karić, direktor pogona Valjaonice.

Kontaktirajte nas

ArcelorMittal Zenica

Bulevar Kralja Tvrtka I br. 17

72000 Zenica

Bosna i Hercegovina

Tel: +387 32 467 208