Search
Close this search box.

ArcelorMittal Zenica glavni investitor novootvorenog sportskog terena u Peharama – vrijednost projekta 240.000 KM

Naslovna  /  Novosti  /  ArcelorMittal Zenica glavni investitor novootvorenog sportskog terena u Peharama – vrijednost projekta 240.000 KM
Od danas su MZ Pehare i OŠ "Alija Nametak" bogatiji za jedno multifunkcionalno sportsko igralište.

Prigodnom manifestacijom obilježeno je svečano otvaranje sportskog igrališta čiju je izgradnju finansirala kompanija ArcelorMittal Zenica u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, Vladom ZDK i školskim odborom OŠ “Alija Nametak” Pehare.

Kompanija ArcelorMittal Zenica je u ovaj projekat investirala njegovu ukupnu vrijednost od 240.000 KM.

Trenutno školu “Alija Nametak” pohađa oko 470 učenika, a u škola rade 53 prosvjetna radnika. Također, ovom sportskom terenu gravitira pet mjesnih zajednica i naselja, sa oko 12.000 mještana i očekuje se da će ovi tereni koju su nekada bili kvalitetan poligon za mnoge sportske aktivnosti i stvaranje sportskih asova ponovo postati prepoznatljivi u Zenici.

“Veoma smo sretni što smo ostvarili ovaj veliki projekat, koji će biti od velike koristi za skoro 500 učenika ove škole ali i za rekreativne aktivnosti mnogobrojnih građana koji žive na ovom području. Izgrađeni sportski teren je multifunkcionalan i na njemu će se moći igrati raznovrsni sportovi. Ovo je nešto što će ostati jako dugo ovoj zajednici. Sada kada je sportski teren otvoren i dostupan i svim okolnim mjesnim zajednicama, djeci i njihovim roditeljima, zajednički moramo podsticati djecu da provide više vremena u igri, interakciji, a manje na telefonima, da se bave fizičkom aktivnošću i koriste lijepe uvjete koji su im pruženi za lijepo odrastanje i razvoj. Siguran sam da će ArcelorMittal Zenica nastaviti sa više ovakvih projekata u budućnosti jer smo dio Zenice i dio zajednice”, izjavio je generalni direktor Kompanije, Nikhil Mehta.

Manifestaciji je prisustvovao i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Spahija Kozlić.

“Hvala kompaniji ArcelorMittal Zenica na ovom poklonu ovoj školi i zajednici. Ministarstvo će kao što je bio slučaj tokom cijelog mandata nastaviti da ulaže u školsku infrastrukturu i obrazovanje, a jako nam je drago da i realni sektor prepoznaje značaj obrazovanja i da doprinosi ovakvim akcijama i projektima”. 

Kontaktirajte nas

ArcelorMittal Zenica

Bulevar Kralja Tvrtka I br. 17

72000 Zenica

Bosna i Hercegovina

Tel: +387 32 467 208