ArcelorMittal Grupa

ArcelorMittal je vodeća svjetska kompanija u proizvodnji čelika i rudarstvu, prisutna u više od 60 zemalja i sa industrijskim utjecajem u više od 19 zemalja.

Prisutni u više od 60 zemalja

ArcelorMittal je vodeća svjetska kompanija u proizvodnji čelika i rudarstvu, prisutna u više od 60 zemalja i sa industrijskim utjecajem u više od 19 zemalja. Vođeni filozofijom da proizvodimo siguran i održivi čelik, mi smo vodeći dobavljač kvalitetnog čelika na većim svjetskim tržištima čelika uključujući automobilsku industriju, građevinarstvo, kućne aparate i pakovanje, sa istraživanjem i razvojem najboljeg kvaliteta i odličnim distributivnim mrežama.

Kroz naše osnovne vrijednosti održivosti, kvaliteta i liderstva, mi poslujemo odgovorno obraćajući pozornost na zdravlje, zaštitu i dobrobit naših uposlenika, izvođača radova i zajednica u kojima poslujemo.

Za nas, čelik predstavlja najbitniji dio života, pošto je u srcu modernog svijeta, od željeznica do automobila i mašina za pranje rublja. Aktivno istražujemo i razvijamo tehnologije i rješenja na bazi čelika koji čine mnoge proizvode i komponente koje koristimo u svakodnevnom životu energetski efikasnijim.

 Mi smo jedan od pet najvećih proizvođača željezne rude i metarulškog uglja na svijetu i naše rudarsko poslovanje je bitan dio naše strategije rasta. Sa geografski raznovrsnim portfoliom željezne rude i uglja, mi smo strateški pozicionirani da odgovorimo na potrebe naših željezara kao i spoljnom globalnom tržištu. Dok je naše poslovanje čelikom bitno za kupce, naša ponuda ka spoljnom tržištu se povećava kako mi rastemo.

U 2014. godini, kompanija ArcelorMittal je imala dobit od 79,3 milijarde američkih dolara i proizvodnju sirovog čelika od 93,1 miliona tona, dok je proizvodnja željezne rude dostigla 63,9 miliona tona.

Kompanija ArcelorMittal se nalazi na berzama u Njujorku (MT), Amsterdamu (MT), Parizu (MT), Luksemburgu (MT) i na španskim berzama u Barseloni, Bilbau, Madridu i Valensiji (MTS).

Za više informacija o kompaniji ArcelorMittal, molimo Vas posjetite: https://corporate.arcelormittal.com/